Uddevalla Futsal club vinner lokalderbyt

Tidig seriefinal var förutsättningarna inför onsdagens match mellan Uddevalla Futsal Club och Skoftebyns IF. Vi är bara i den tredje omgången av årets upplaga av svenska futsalligan men det tvar två av de tre obesgrade lagen efter de inledande två omgångarna som ställdes mot varandra.

Lokalderby är alltid lite extra och det märktes också då hela 604 personer hade tagit sig till Agnebershallen denna onsdagkväll. På planen fanns större delen av det svenska landslaget i futsal då Uddevalla mönstrade hela 8 spelare som till vardags huserar i Matja Dulvats trupp medan Skoftebyn bidrog med två spelare i form av målvakten Jansson samt Bejan.

Det var två defensivt mycket disciplinerade lag som drabbade samman och det var få klara målchanser i den första halvleken. Ändå kunde Uddevalla ta ledningen efter fyra minuters spel via Ismail Fazlija efter fint förarbete av Petrit Zhubi. I den femtonde minuten utökade sedan samma Zhubi fint framspelad av Donat Gashi. Detta var också slutresultatet när visslan ljöd för halvtid men det var absolut en känsla av en jämn match där Uddevalla var något mer kliniska i avsluten.

Andra halvlek var 6 minuter gammal när Gashi kom fri på vänsterkanten mot Jansson och lite retfullt chippade bollen över vänster arm på Jansson på sant Gashi manér. 3-0 ledningen föranledde Skoftebyn att satsa på att ta ut målvakten och ersätta med en extra utespelare, så kallat jokerspel och i den 33:e minuten gav detta resultat när Ademi frispelade Kadivar på bortre stolpen och han kunde ohotat peta in reduceringen till 3-1. Närmare än så kom dock inte Skoftebyn denna kväll. 4-1 gjordes av Albert Hiseni innan det var dags för Granit Berisha av avsluta med 2 mål i öppen kasse.

Segern innebär att Uddevalla Futsal Club står som ensamma seriesegrare inför helgens omgång där Borås har chans att gå upp på samma poäng vid vinst mot Hammarby.

Nästa hemmamatch för Uddevalla är hemma den 5/11 då vi tar emot Norrköping, hoppas alla tar sig till hallen för att stötta grabbarna mot ytterligare 3 poäng!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *