Storseger mot Norrköping Futsal Klubb

En förväntad toppmatch i fjärde omgången av Svenska Futsalligan var att vänta. Uddevalla hade inlett med tre raka segrar och Norrköping som inför dagen bara förlorat en match, och som i senaste matchen inför hade slagit IFK Göteborg med hela 7-1.

Norrköping kom dock till spel i denna match med endast 8 spelare i truppen och det blir snabbt utslagsgivande i en match på högsta nivå när intensiteten och farten är så hög som den är i Futsal. Tidigt i matchen kopplade hemmalaget ett grepp som man aldrig släppte och skall man vara ärlig så var det aldrig något snack om vilket lag som var bäst denna dag. Norrköping har något bra på gång med en härlig blandning av rutin och ungt, muskler och tyngd blandat med finess och rapphet men när man tvingas ställa över både Malki och Rydberg som har inlett strålande så blev man för tunna denna eftermiddag.

Att notera för övrigt i matchen var att Norrköping drog på sig många kort, varav två var röda till färgen. Den ena utvisningen tillkom efter två gula kort på Norrköpings nya spelare Sosseh. Det första fick han efter en ganska brysk och elak tackling där han skickade in Viktor Mossberg i sekretariatet och den tog så illa att Mossberg fick uppsöka läkarvård. Tacklingen i sig var säkert inte så illa menad och ingen vill ju tro att en spelare medvetet går in för att skada någon annan spelare och Sosseh var snabbt fram och sportsligt tittade till Mossberg och skickade även med hälsningar till honom när han fick höra att Mossberg fått lämna hallen. Det andra gula kortet fick Sosseh när han, som flygande målvakt råkade gå ut med bollen utanför straffområdets gränser.

Det andra röda kortet fick Fredrik Notice efter en närkamp med Noraldin Azizi. Närkampen uppfattades nog av många som en brottningskamp och såg inte så farlig ut. När man ser repriser ser man dock tydliga rörelser från Notice armbåge mot Noras huvud och jag är benägen att säga att domarna uppfattar situationen helt korrekt och visar ut Norrköpingsspelaren.

Som sagt, en grinig och arg match där det stundtals kändes som att domarna var på väg att tappa matchen och båda bänkarna hade stora synpunkter på hur det andra laget uppträdde och agerade.

Till helgen åker herrarna till Örebro för att möta de tvåfaldigt regerande svenska mästarna ÖSK.

Nästa hemmamatch är 21/11 mot IFK Göteborg klockan 19:00, varmt välkomna och hoppas vi ses då!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *