Säsongen är över

Efter första semifinalen var det många som vädrade morgonluft, fyllda av självförtroende åkte vi från Serneke Arena och många med mig hade sett fram emot ett avgörande på hemmaplan i Agnebergshallen. Inramningen var mer än de flesta hade vågat hoppas på, nästan 1200 personer hade tagit sig till arenan trots en tidigare starttid än vi brukar och våra sponsorer hade gjort det möjligt för oss som förening att bjuda invånarna i stan på fri entré dagen till ära.

Matchen började trevande och lagen kände verkligen på varandra. Det tog hela 27 minuter innan Uddevalla satte 1-0 efter ett riktigt mönsteranfall och futsalgodis! Målet görs med en man mer på planen då blåvitt åkte på ett rött kort minuten innan. Tyvärr höll det inte hela vägen då Fehim Smajlovic gjorde både 1-1 och även 1-2 innan matchen var över. En konstig känsla och tystnad i arenan och det kändes riktigt surt att inte klara av att stänga matchserien med den publiken i ryggen.

Tredje matchen i Lundby Strandshallen spelades i onsdags kväll och vi var ganska många tillresta supportrar från Uddevalla (känslan var att vi hade bra nära hälften av läktaren i alla fall). Innan matchen kom information om att Albert Hiseni inte kunde spela på grund av nackspärr. I tillägg hade vi ett par killar som inte kände sig helt kuranta vilket var en anledning att vi inte kom upp helt i nivå denna kvällen. Men absolut ingen skugga skall fall över blåvitt och deras prestation, de var ett klart bättre lag än oss denna kvällen och att sia hur det eventuellt kunde gått eller inte om alla killar varit fit for fight är bara onödigt, resultatet skrevs till 6-2 i favör till IFK Göteborg, stort grattis säger vi och önskar dem lycka till i finalen mot Örebro SK som var våra finalmotståndare förra våren.

I samma stund som slutsignalen ljöd denna kväll var också säsongen över för denna gången. Vi får analysera säsongen, lära oss av det som varit mindre bra och bygga vidare på allts som varit bra. En sak är i alla fall säkert, med publiken i Uddevalla känner vi oss mer taggade och revanschsugna än någonsin. Vi kommer tillbaka och det skall vara med futsal i fokus och bjuda Agnebershallen på ännu bättre arrangemang, bättre spel, bättre stämning och lag som ger sitt yttersta för emblemet på bröstet.

VÄL MÖTT TILL HÖSTEN IGEN!

// Patrik Hansson – Ordförande Uddevalla Futsal Club

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *