Fördel UFC efter första semin

I söndags kväll åkte våra grabbar till Göteborg för att möte serietvåan IFK Göteborg i den första av eventuellt tre semifinaler. Matchstart var först 19:00 och för att vara söndag kväll är det ganska sent. Trots den sena starttiden mötte fansen från Uddevalla upp i Serneke Arena som var spelplats för dagen.

Matchen började avvaktande och lagen kände på varandra. Man såg tydligt att det var två lag med en tydlig spelplan för att straffa sina motståndare. Det tog ungefär första halvlek innan Noraldin Azzi kunde ge Uddevalla det viktiga första målet och satte oss i förarsätet. Med 22 sekunder kvar av halvleken fick Uddevalla en frispark i farligt läge och Donat Gashi sköt ett tungt skott som blåvitts keeper visserligen räddade men på returen var återigen Nora framme och satte sitt andra mål för kvällen.

Av bara farten gick blåvitt bort sig lite i nästkommande anfall och innan tonen för halvlek ljöd hade Andy Montoya kontrat in 0-3 och om andra målet var tungt var detta tredje mål blytungt!

Det var ändå spänning och kamp i andra halvlek och 1-3 kom också men ganska omgående därefter drog IFK på sig ett rött kort och genom ett självmål stod det 1-4 och detta klarade inte Göteborg av att resa sig från.

Segersiffrorna skrevs till slut till 2-7 och Uddevalla tog ett stort kliv mot sin andra raka final. Returmatch i Agnebershallen lördag 29/4 med avspark 12:00.

FRI ENTRÉ gäller så nu hoppas vi att ni hjälper oss att fylla hallen!!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *