Premiären närmar sig

Nu är vi alldeles snart där vi alla har gått och sett fram emot. Det känns på träningarna och det märks att snacket med folk man träffar vinklas mer och mer åt det hållet. Vilka nyförvärv klubben har gjort, vad tror man om motståndet i årets serie, vilka lag har tappat och vilka har verkligen rustat?

Uddevalla Futsal står väl rustade och har förberett sig bra för vad som komma skall. Truppen har till viss del, eller ganska stor del ändrats från i fjol. Efter säsongen gick Andy Montoya till FC Kalmar och under säsongen som var tappade vi fler brasilianska spelare. Trots en av de högsta publiksiffrorna i snitt i hela Svenska Futsalligan fanns det helt enkelt inte ekonomi till att driva runt de höga kostnader det medför att ha heltidsavlönade proffs i vår trupp och det är en lärdom vi tar med oss framåt och vi imponeras stort av de lagen i vår liga som har råd att ha flera heltidsproffs på sina lönelistor.

Vi har gått en annan väg denna säsongen, vi har haft en prioritet i att få futsal i fokus och har därför scoutat aktivt på spelare som har detta som sin prioritet. Vi har dessutom letat i vårt direkta närområde och lyckats landa in i flera nya spännande spelare.

Petrit Zhubi, Victor Sääf, Hampus Furublad och Viktor Mossberg har alla anslutit till klubben i sommar och står redo inför premiären mot just FC Kalmar nu på söndag. Alla ovan har det senaste året varit bosatta i Sveriges landslag och vi ser mycket fram emot att få se dem charma Agnebershallen den kommande säsongen! Samtidigt har vi även lyckats behålla stommen från laget som i våras gick till semifinal och vi kanske får se ytterligare någon spelare tillkomma under hösten.

Vi hoppas verkligen att Uddevalla som stad sluter upp och kommer och stöttar oss i vår hemmaborg Agnebergshallen, killarna behöver stödet för vi siktar mot en lång och framgångsrik tillsammans och vem vet, kanske spelar vi final till våren på hemmaplan inför fullsatta läktare, det hade varit något!

Så varmt välkomna, håll i er för det kommer bjudas på show!!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *