Premiären slutade i storseger för Uddevalla Futsal Club

Nu är äntligen säsongens upplaga av Svenska Futsalligan igång och vi är många som väntat, längtat och sett fram emot detta likt barn väntar på tomten på julafton.

För motståndet i första rundan stod FC Kalmar. Ett storsatsande lag som leds av före detta Uddevallaspelaren Andy Montoya. Kalmar har värvat friskt och de är starkt influerade av tränarens födelseland och har flertalet brasilianska spelare i sin trupp. Vi har sett satsningen tidigare i först Skoftebyn, sedan ÖSK och även vi hade ju besök av flertalet brasilianska spelare under fjolåret. Inför årets säsong har vi valt att enbart spela med inhemska spelare och från ett snävt geografiskt område; Uddevalla, Trollhättan och Göteborg.

Matchen inleddes lite trevande från båda lagen och Kalmar gick ut ganska respektlöst för att spela sin premiär i högsta serien. Uddevalla lyckades göra psykologiskt viktiga 1-0 på en lång genomskärare som möttes av återvändande Petrit Zhubi. Av bara farten gjorde sedan, kapten för dagen, Albert Hiseni 2-0 minuten senare vilket också var resultatet i halvtid.

I andra kom Kalmar ut offensivt och lyckades reducera i första spelminuten av halvleken genom kapten Montoya. Men närmare kom aldrig Kalmar, Uddevalla glider ifrån till komfortabla 7-1 genom stundtals lysande kombinationer och spel. Man märker att de tuffa träningarna och hårda sparringen som killarna ger varandra varje pass betalar sig då vi ser starkare ut ju längre matchen går och vi rullar på mer folk än vad Kalmar gör vilket jag tror kommer vara en framgångsfaktor i senare delen av serien.

Härnäst väntar bortamatch söndag 22/10 innan vi tar emot Skoftebyn  hemma onsdag 25/10 klockan 19:00, hoppas vi ses i hallen då!

Målskyttar för Uddevalla denna eftermiddag: Petrit Zhubi (3), Albert Hiseni (2), Ismael Fazlija samt Mergim Berisha.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *