Oerhört viktiga poäng mot Blåvitt

I helgen reste våra herrar till Lundbystrandshallen för att ta revansch på IFK Göteborg efter annandagens förlust i Agnebergshallen. Båda lagen kom med liknande förutsättningar till matchen, nyckelspelare avstängda och flera slitna spelare i båda lägren efter en lång landslagssamling.

Det syntes på planen att det var två av seriens topplag som ställdes mot varandra, tempot var relativt högt men lagen hade till en början svårt att komma till klara lägen. Linus Skarin snappade precis i inledningen av andra halvlek upp en boll efter lite försvarsmiss från blåvitts håll och kunde sätta dit 0-1. Bara minuter senare ökade Donat Gashi på ledningen till 0-2. Göteborg skapade minst lika mycket chanser som Uddevalla, om inte mer om man skall vara ärlig men hade inte riktigt skärpan i avsluten. Om detta beror på att skyttekungen Younes Raisi var avstängd eller om det var lite trötta spelare i truppen då IFK Göteborg har varit ett lag som rullat på ganska få spelare hela säsongen skall vara osagt men direkt efter 0-2 skruvade göteborgarna upp tempot ytterligare och i den 31:a minuten skottpassade brodern Nadim Raisi fram Fehim Smajlovic till reducering 1-2.

Detta var dock en dag när Uddevalla skulle ha marginalerna på sin sida och för segern var målvakten Filip Skarin oerhört viktig, han gjorde flertalet matchavgörande räddningar och några av räddningarna var också mycket spektakulära.

I sista matchminuten kunde sedan Andy Montoya sätta 1-3 när blåvitt tog ut sin målvakt och satsade på en extra utespelare.

Inför sista omgången i SFL ligger Uddevalla på en fjärde plats, 1 poäng bakom Borås som i helgen slog Hammarby. Serien har vunnits av Örebro SK, klar tvåa är IFK Göteborg, plats 3-4 står mellan Borås och Uddevalla, plats 5-6 står mellan Skoftebyn och Hammarby. Norrköping är slutspelsklara och sista slutspelsplatsen står mellan Stallarholmen, Örebro FC samt AFC Eskilstuna så räkna med en spännande sista omgång som väntar i helgen.

Vi hoppas få se er alla i Agnerbershallen för årets sista grundseriematch, killarna behöver ert stöd! Matchen spelas söndag 19/3 klockan 16:00, varmt välkomna!

Snabbanslutning