Premiärseger i Örebro

Det blev seger i premiären på bortaplan mot Örebro FC. Ett i stora drag nytt ÖFC jämfört med förra säsongen och ett lag som det kändes som att de fortfarande är under uppbyggnad, med stor portugisisk prägel.
ÖFC fick en smakstart på matchen och satte 1-0 redan efter 19 sekunder. Men efter det var det väldigt mycket Uddevalla Futsal och slutsiffrorna skrevs till slut till 11-3 sedan vi haft 9-2 redan i paus.

De stora siffrorna innebar att vi under matchen fick möjligheten att lufta flera yngre spelare som tidigare haft begränsad speltid i SFL. Samtliga 13 spelare som åkte med till Örebro fick spela, inklusive tre olika målvakter och på det stora hela gjorde vi en bra match med mycket fart och ett par riktigt snygga mål.

Fredrik Söderqvist och Noraldin Azizi gjorde tre mål var. Wiliam Dresch och Donat Gashi gjorde två var och Andy Montoya ett.

Nu väntar landslagsuppehåll med VM-kvalmatch mot Nordmakedonien på fredag och en träningslandskamp mot Gibraltar i Spanien nästa vecka innan serien drar igång igen med hemmapremiär i Agnebergshallen mot Norrköping 16 oktober klockan 14.00.