Förlust i toppmöte och Wiliam har spelat sin sista match!

På annandagen gästades vi av IFK Göteborg, en klubb som imponerat stort när vi nu summerar första halvan av årets SFL. Inför omgången återfanns blåvitt på en fjärde plats medans Uddevalla var på en andra plats. För oss som följt och sett blåvitts matcher kan tycka att det borde vara ganska klart hur de spelar, vilka spelare man måste hålla koll på och utnyttja att detta lag går extremt kort på folk, i matchen mot oss nu rullade de på 6 killar!! Spelmotorn Fehim Smajlovic och hans kvaliteter känner vi sedan hans tid i IFK Uddevalla och lägg till bröderna Raisi med sin dödliga målfarlighet så känns uppgiften på förhand ganska klar.

Matchbilden visade dock ett mycket klokt spelande IFK Göteborg, de kröp ihop i sin box, dödade ytor och kontrade kliniskt effektivt gång på gång. Samtidigt såg många av våra spelare tunga och oinspirerade ut så själva resultatet 3-6 är inte mycket att orda om, inställningen och farten däremot hoppas jag att vår nya tränarduo med Mikael Alfredsson och Arlind Sadriu tar ett rejält snack med grabbarna om för på denna nivån var inställningen på flera håll för dålig och det håller inte mot så potent motstånd som alla lag i årets SFL bjuder.

I samband med matchen tackades dessutom Wiliam Dresch av, hans sista insats för föreningen innebar tyvärr en förlust och med sina 17 mål under första halvan har han varit mycket värdefull för oss i klubben och han kommer saknas djupt! Vi från föreningen önskar honom all lycka till hemma i Brasilien och vem vet, kanske korsas våra vägar igen framöver!

(bild ovan tagen från Bohusläningen och Erik Weiefors)