Uddevalla Futsal värvar brasilianskt

Idag kan vi presentera våran nya tränare och två ytterligare spelare till truppen. Det handlar om Rodrigo Saldanha, Marcelo Favretto och Wiliam Dresch, som samtliga kommer från Brasilien.

Rodrigo är tränare, Marcelo målvakt och Wiliam utespelare.

-Vi har fått god hjälp av Andy Montoya i rekryteringen. Vi har haft en del samtal med Rodrigo om hans syn på futsal, hans visioner och kände snabbt att det kändes rätt för oss nu. Redan om ett år kommer det ställas högre krav på tränarna i SFL och antalet futsaltränare i Sverige är begränsat, så för våran del har vi landat i att blicka utomlands. Rodrigo andas futsal och är väldigt taktisk och analytisk. Vi hoppas att han ska trivas här och att vi kan få ett långvarigt förhållande med varandra, säger sportchefen Mikael Vega.

Marcelo kommer närmast från spel i Brasilien, men har varit i Europa tidigare och spelat i Italien, Bulgarien och Polen. Senast spelade han för ASF som spelar i Serie B i ligaorganisationen Gauchão.

-Marcelo är en rutinerad, välskolad futsalmålvakt. Han är stor, men ändå smidig för sin storlek. Vi kände att med den historik av hjärnskakningar som Filip Skarin har, så ville vi få in ett komplement till honom och att Filip inte ska behöva känna en inre stress att han ”måste” spela match efter match, som det kanske varit de senaste säsongerna när han spelat väldigt många matcher. Vi hoppas även att Marcelo ska ha en hel del att lära ut tekniskt till både Filip och våra yngre målvakter. Det här är en målvaktstyp som inte går att hitta i Sverige idag och vi tror att det här kommer gynna oss på både kort och lång sikt.

Wiliam kommer även han från Gauchão där han spelat för River Futsal.

-Wiliam har varit en väldigt populär spelare i sin tidigare lag. Han jobbar hårt och är en bra lagspelare och har varit en vass målskytt hemma i Brasilien. Att han brinner för futsalen råder det inget tvivel om. Han anlände till Uddevalla igår efter en total restid på över 60 timmar och gick direkt för att vara med på träningen två timmar efter han kom till stan. Han har alla möjligheter att vara en spelare som vår publik tar till sina hjärtan.