Seger i Västerås och fortsatt serieledning

Igår var vi på besök i Västerås för en tuff och knivig bortamatch. Västerås har imponerat på de flesta och är verkligen ett utropstecken så långt i årets SFL.

Uddevalla åkte också upp utan ett par avstängda spelare och även på ledarsidan var det kort då både huvudtränaren och målvaktstränaren var avstängda efter senaste hemmamatchens tumult i samband med att vår målvakt blev skadad och utvisad i samma matchsekvens.

Väl på plats i Västerås var det också hemmalaget som började klart starkast och gick upp till en 3-0 ledning innan laget tog en timeout, sa några väl valda ord till varandra och klev ut på planen som ett nytt lag. Västerås gör i samband med detta också ett antal lätta misstag som gör att vi kommer in i matchen och till och med går till halvtidsvila med ett mål upp, 3-4. Andra halvlek är ganska krampaktig från vår sida och vi har bland annat straff emot oss vid ställningen 4-6 och tre minuter kvar av matchen. Hade inte Filip gått in med avgörande räddning där kunde avslutningen blivit riktigt svettig, nu kan vi istället göra 4-7 i öppet mål vilket också blir slutresultat.

Målskyttar för dagen blev:

Noraldin Azzizi (3)

Wiliam Dresch (2)

Fredrik Söderqvist (1)

Linus Skarin (1)

Nästa hemmamatch är mot regerande mästarna Örebro SK som gästar oss lördag 17/12 klockan 17:30, hoppas vi ses i hallen!