Seger i tät match mot Torslanda

Efter den knappa förlusten i premiären mot Örebro SK tog IFK Uddevalla Futsal säsongens första poäng när man till slut vann med 2-1 (1-1) borta mot Torslanda på fredagskvällen.
Matchen var överlag tät och hade få klara målchanser, men den hettade till mot slutet av respektive halvlek.

I den första sköt Kristian Kairouz 1-0 för hemmalaget med en volleylobb som gick i en båge över Filip Skarin i IFK-målet. Fredrik Söderqvist kunde kvittera det strax därefter och få med sig ett oavgjort resultat in i halvtidsvilan.

I andra halvlek var det IFK som tryckte på mest för ett ledningsmål och hade bland annat ett hårt skott i undersidan ribban av Noraldin Azizi i slutminuterna. Därefter hade man ett skott i stolpen som följdes av att man drog på sig sin sjätte frispark och gav Patrik Falk chansen att från tio meter ge Torslanda ledningen med bara 90 sekunder kvar.
Men Filip Skarin gick åt rätt håll och kunde stoppa Falks straff och 35 sekunder senare var det IFK:s tur att få långstraff när Noraldin Azizi blev nedgjord på egen planhalva.
Younes Raisi tog tiometersstraffen och satte den stensäkert bakom en starkt spelande Simon Rohman i Torslanda-målet. IFK klarade därefter att stå emot Torslandas jokerspel under resterande delen av slutminuten och säkra säsongens första seger.

Närmast för IFK:s del väntar nykomlingarna LIbertà hemma på lördag klockan 14, och därefter den andra nykomlingen Norrköping hemma dagen efter, samma tid.
Håll utkik efter biljetter.

Lämna en kommentar