Ny förlust mot Hammarby

IFK Uddevalla Futsal föll i semifinalreprisen mot Hammarby med 3-4 i en både svängig och tät match. Hammarby gick tidigt upp i 2-0-ledning, men IFK kunde vända matchen till 3-2-ledning innan man tappade till förlust.

Idris Abdi och Farhan Yousofi gjorde två av IFK-målen. Det tredje var ett självmål som kom mindre än halvminuten efter Abdis 1-2-reducering och var ett självmål som uppkom sedan just Abdi skickat in bollen i straffområdet och fick se Fredrik Arvidsson styra i den i eget mål.

Filip Skarin i IFK-målet fick två tuffa smällar mot huvudet på kort tid i andra halvlek. Först ett skott i huvudet av Liridon Makolli som däckade honom en kort period. Därefter var han ute och skulle rensa undan en boll när han fick Jonatan Almendras spark rakt över ansiktet och därefter tvingades utgå.
16-årige Simon Andersson klev in och fick göra sin debutmatch i SFL och hade inte mycket att göra på Mosaddiq Zekrias friläge som gav Hammarby segern.
Younes Raisi fick en jättechans att kvittera matchen i slutskedet när IFK tilldelades en tiometersstraff. Men Hammarbys målvakt Patrick Ortega, säsongsdebutanten, gick åt rätt håll och kunde ganska enkelt knipa straffen.

Nu väntar uppehåll under nästa vecka. Ett uppehåll som egentligen skulle inneburit landslagsläger för Fredrik Söderqvist och övriga spelare i landslaget. Men de nya restriktionerna gjorde att lägret ställdes in.
Veckan därefter väntar två tuffa bortamatcher för IFK. Först mot Borås på torsdagen och därefter mot AFC Eskilstuna på söndagen.

Nästa hemmamatch, som skulle spelats 18 november mot IFK Göteborg, är skjuten på framtiden i väntan på den kommande uppdateringen rörande restriktionerna. Förhoppningen är att spela matchen så snart som möjligt efter 18:e.

Lämna en kommentar