Klar seger mot Borås

IFK Uddevalla Futsal har fått vittring på fjärdeplatsen i SFL inför säsongsavslutningen. En plats som skulle innebära att man slipper riskera att bli vald av ett av topp-3-lagen i slutspelet, och som även skulle innebära hemmaplansfördel i den andra av de två kvartsfinalerna.

Efter segern mot Borås med 6-1 i Stenab Arena sätter man press på AFC Eskilstuna inför de avslutande matcherna. Eskilstuna spelar borta mot Skoftebyn under söndagen och behöver vinna för att ta tillbaka fjärdeplatsen. Men det lär bli en hård fajt in i det sista under de två avslutande omgångarna hur det än går.

IFK slog Borås ganska bekvämt. Idris Abdi sköt 1-0 och 2-0 i början av matchen. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I andra halvlek reducerade Irfan Delimedjac och skapade lite nerv i matchen, men det dröjde inte länge innan Younes Raisi vände bort en försvarare och stenhårt stänkte upp bollen i krysset fram till 3-1. Därefter gjorde han ytterligare ett mål och fick se både Nora Azizi och Wahid Jawid göra var sina mål.

För IFK:s del innebar det första segern mot Borås på ett bra tag på hemmaplan. De tre tidigare mötena i Uddevalla hade Borås vunnit.