IFK Uddevalla Futsal blir egen förening

IFK Uddevalla väljer från och med nu att dela upp fotbollen och futsalen var för sig. Efter diskussioner under sommaren, som dragit ut på tiden med ett på grund av Covid-19 försenat årsmöte, så har nu allt gått i lås. IFK Uddevalla Futsal blir en egen förening, med eget organisationsnummer och en egen styrelse och kommer att bedriva sin verksamhet på egen hand, medan fotbollen fortsätter som vanligt i nuvarande organisation

– Det har varit mer eller mindre ett krav från båda sidor att det ska bli så här. De senaste åren har futsalen vuxit mer och mer och det har blivit svårt att hantera allt administrativt inom samma förening med tanke på att vi inte har en speciellt stor administrativ organisation här uppe på Kamratgården. Därför blir det bättre för alla parter om fotbollen sköter fotboll, och futsalen sköter futsal, säger IFK Uddevallas ordförande Jan-Inge Carlsson.

IFK Uddevalla Futsals styrelse kommer att bestå av Robert Pettersson, Angelo Vega, Tomas Sandström, Annika Lilja, Therese Fredriksson, Patrik Dahlin och Martin Smedberg Dalence.Fotbollens styrelse består sedan tidigare av Jan-Inge Carlsson, Anders Berntsson, Gert-Ove Lindqvist, Annika Lilja, Juha Ylisalo, Robert Pettersson och Anders Snis.

– Futsalen har förmånen att det finns en del människor som är villiga att lägga ner en hel del tid på att försöka ta futsalen framåt och då har det funnits krav på att det ska skötas som i egen förening. Samtidigt vet jag hur mycket Ninne behövt slita med det administrativa förra säsongen och att det inte är hållbart i längden. Det krävs mer folk och det krävs ett stort engagemang för att det här ska kunna dras runt på ett så proffsigt sätt som krävs om vi vill vara en elitförening, säger IFK Uddevalla Futsals ordförande Robert Pettersson, som även ingår i IFK Uddevallas styrelse.

Lämna en kommentar