Fredrik Söderqvist klar som spelare och assisterande tränare

IFK Uddevalla Futsal och Fredrik har idag kommit överens om att förlänga samarbetet som varit så lyckat och framgångsrikt i många år. Fredrik är en av klubbens fanbärare och är inte bara viktig för föreningen på planen utan även utanför densamma. Det är därför oerhört glädjande nyheter för alla futsalälskare i staden att Fredrik blir kvar i föreningen.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta bygga på det som vi påbörjade förra säsongen, säger Fredrik. Vi har ett grymt bra grundspel men jag vet att vi med rätt träning och inställning kan utvecklas ännu mer. Jag hoppas även att jag personligen kan ta ytterligare ett kliv i min utveckling både offensivt och defensivt och hjälpa laget att vinna matcher.

Fredrik skriver även på ett kontrakt som assisterande tränare vilket innebär att han fortsätter samarbetet med Angelo Vega som påbörjades ifjol men då i ombytta roller.

– Att vi gör klart med Fredrik betyder så himla mycket, säger vår huvudtränare Angelo Vega. Det finns inte en spelare i hela världen som skulle kunna ersätta honom. Fredrik är Uddevalla Futsal. Det ska bli oerhört kul och intressant att fortsätta bygga på det som Fredrik och jag påbörjade förra säsongen.

Angelo om Fredrik som spelare:

– Fredrik har allt. Han är teknisk, snabb och han är en av seriens i särklass bästa poängspelare. Det är också få som slår honom i det defensiva och taktiska spelet. Och har ni sett hans skott? Om inte så varmt välkomna till Agnebergshallen i höst och vinter.