Dubbla vinster under trettondagshelgen

Trettondagshelgen inleddes med match borta mot Skoftebyn på fredag och lagen kom till spel med flera nyheter när det gällde trupp och ledarstab. För vår del var detta första matchen utan Wiliam Dresch och andra matchen med nygamla ledare vid rodret.

Vi kommer också till denna match med förlust mot IFK Göteborg under annandagen medans Skoftebyn bortaslog Hammarby. Skoftebyn hade också inför matchen mot Uddevalla FC presenterat två nyförvärv i form av Daniel Matkovic från Norrköping samt Martin Cruz från Örebro SK som senaste klubbadress.

Första halvlek började jämt och lagen kände lite på varandra, likt en tungviktsfajt i boxning. Uddevalla lyckas ta ledningen i den 12:e minuten genom lagkapten Fredrik Söderqvist. Efter att samma Söderqvist någon minut senare missar en långstraff tar han i samma minut revansch genom att göra 2-0 efter fint samarbete med Albert Hiseni samt Donat Gashi. Skoftebyn reser sig dock och hinner göra både 1-2 samt 2-2. Mentalt viktigt för UFC att få sin andra långstraff precis innan halvtid som sattes mycket vackert i krysset av Linus Skarin. Andra halvlek känns som att UFC har ganska bra koll på, Skoftebyn har svårt att komma till lägen och för första matchen på ganska länge känns det som att vi sätter defensiven på ett sätt som saknats under egentligen hela säsongen. Uddevalla går ifrån och vinner andra halvlek med 3-0 så slutresultatet skrivs till 2-6 i favör Uddevalla Futsal Club. Målen i andra halvlek görs av Linus Skarin (straff), Mido samt i tom kasse Donat Gashi.

Ett mycket inspirerat och taggat Uddevalla vinner mycket välförtjänt!

Två dagar senare, alltså på söndag8/1 hälsade vi Stallarholmen välkomna till Agnebershallen. Stallarholmen kom med en färsk seger 4-1 mot Norrköping i bagaget så det var ett lag med momentum och gott självförtroende som kom till Uddevalla. Precis som i matchen två dagar tidigare så är det en något trevande inledning. Uddevalla tar tidigt ledningen genom Bilal Moussa men kvitteringen lät inte dröja många minuter. Uddevalla gör 2-1 genom Noraldin Azzizi i matchminut 12 men knappt hinner domarna blåsa igång matchen innan vi har 2-2 på tavlan.

Uddevalla nyttjar pausvilan på bästa sätt och kommer ut i andra halvlek med fart och fläkt, fina kombinationer och avslut av hög kaliber. Vi står för en mycket stark halvlek och kör över Stallarholmen med 5-0 och således slutar matchen 7-2. Målskyttar i andra halvlek är Donat Gashi, Albert Hiseni samt ett hattrick av Mido.

Nästa match för våra herrar är borta 16/1 mot Borås AIK och nästa gång vi hälsar välkomna till Agnebergshallen är 29/1 då vi tar emot AFC Eskilstuna.

Varmt välkomna!